Kesäteatteri 2024

Kesällä 2024 Tehdassaaren kesäteatteri ohjelmisto koostuu useista eri kesäteatteriesityksistä.

Tehdassaaren kesäteatteri sijaitsee Nokian keskustan kupeessa, luonnonkauniissa tehdasmiljöössä. Kulttuurihistoriallisessa kohteessa pääset nauttimaan nauruhermoja kutkuttavista teatterielämyksistä. Tehdassaaren kahvila vastaa väliaikatarjoiluista.

Ryhmien väliaikatarjoilujen varaukset etukäteen osoitteesta myynti@tehdassaari.fi

Pulkkinen Live 2

Pulkkinen Live 2

 

Pulkkinen Live 2 töräyttää lavalle Pulkkisen kakkoskauden hahmot tiukasti aikaamme pureutuvissa sketseissä.

Pulkkinen ja Koponen ryydittävät olemassaoloaan toveri Saulille suunnatuilla jäynillään ja pitävät edelleen pintansa miehisen erotiikan esittelyn kärkikahinoissa. Osmo ja äänimies Esko jatkavat audiovisuaalista saagaansa, kumpikin omilla aalloillaan. Seuraamme liittyy lisäksi katedraalin kokoisella egolla varustettu Piispa, joka kamppailee uskonsa ja viettielämänsä ristitulessa.

Katsastamme Konserninjohtajan persoonalliset henkilöstään kumpuavat johtamisen strategiat ja todistamme kuinka taiteilijapariskunta Jounia ja Riittaa eivät arjen rajoitukset ole koskettaneet, taidemaailman karanteeni on jatkunut jo kymmeniä vuosia.

Pulkkinen Live 2:n maaginen realismi ottaa ulkoavaruudellisia kierroksia unohtamatta miehisyyden katkujen lähteitä. Jari ja Teemu tykittävät lavalle teoksen, joka ei dödöä kaipaa.

Esitys on suunnattu arjen anakondille ja rationaalisen elämäntyylinsä pohjaan polttaneille.

Ohjaus ja teksti: Jari Salmi
Lavalla: Jari Salmi ja Teemu Koskinen
Kesto: 2t, sisältäen väliajan

https://www.pulkkinenlive.com

 

Pulkkinen Live 2 LIPUT

TapahtumatLiput
Su 30.6. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
To 11.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
Pe 12.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
Ke 17.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
Pe 26.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
La 27.7. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Onnen Harhaa

Onnen harhaa

 

Kuinka monta juustoa rakastava aviomies on valmis ryöstämään saadakseen vaimonsa laulamaan?
Ovatko avoimet ja puheliaat puolisot uhka maailmanrauhalle? Miksi paviaani on parempi kuin mies?

 

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus Sanna Hildenin ja Pasi Karpin ”Onnen harhaa”-näytelmässä. Mustassa komediassa absurdit käänteet seuraavat toisiaan, kun suhteen vaiheet käydään miehen ja naisen vuoromonologeina.

 

Näytelmä on koostettu amerikkalaisen Gabriel Davisin monologeista. Hilden ja Karppi tuovat palkitun kirjailijan tuotantoa lavoille ensimmäistä kertaa suomeksi tässä hieman erilaisessa parisuhdekomediassa!

 

Kirjailijan terveiset:
”Rakastan ajatustanne rakentaa monologeistani kokoillan näytelmä suomeksi! Toivottavasti tämä rohkaisee ihmisiä muuallakin antamaan teksteilleni uuden elämän eri muodossa ja pitämään hauskaa monologieni parissa!”

 

Käsikirjoitus: Gabriel Davis
Kääntäneet ja koostaneet: Sanna Hilden ja Pasi Karppi
Esiintyjät: Sanna Hilden ja Pasi Karppi

 

Onnen Harhaa LIPUT

TapahtumatLiput
Pe 31.5. klo 18.00näytös peruttu
La 29.6. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Ke 10.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
La 24.8. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Länsmäkiset

“Ilimasta rahhoo”

 

Isäntä ja renki keksivät mielestään vähällä vaivalla hankkia rahaa.

Emäntä ei välttämättä ole samaa mieltä asiasta.

 

Ilimasta rahhoo on jatkumo tarinalle “Renginkosto”, “Isännänharharetket”, “Kaakana” ja “Toimiihan se”. Esitys onkin nähtävissä Nokialla Tehdassaaren kesäteatterilla tasan yhden kerran kesällä 2024. You heard it right: ONE TIME ONLY!

Tarina seuraa maalaistalon elämää, jossa rengillä ei ole työhaluja.

Eikä isäntäkään kovin vilkas ole liikkeistään, tiukka emäntä yrittää pitää taloutta pystyssä parhaansa mukaan.

 

Jokainen esitys on oma tarinansa.

Länsmäkiset mukana Pieksämäki 450 v juhlavuotta.

 

Länsmäkiset on työryhmä läntisiltä kyliltä, mukana Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen, sekä säestäjänä Jukka Ylönen. Porukkaa hillitysti ohjaa ja käsikirjoittaa Juhani Joensuu. Ryhmä aloitti toiminnan 2014. Toteuttaa teatteri/musiikki esityksiä, tarjoaa niitä myös tilaisuuksiin, tapahtumiin tai juhliin.

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juhani Joensuu

Rooleissa: Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen, sekä säestäjänä Jukka Ylönen.

 

*******

 

www.facebook.com/Lansmakiset/

www.lansmakiset.fi

 

Länsmäkiset LIPUT

TapahtumatLiput
Su 4.8. Klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Kuinka te kehtaatte?!

”KUINKA TE KEHTAATTE?!”

 

Poimitaan Britannian menestyneimmän käsikirjoittajan Richard Curtisin (Notting Hill, Rakkautta vain, Ei yhdeksän uutiset, Neljät häät ja yhdet hautajaiset…) ja Rowan Atkinsonin (Mr. Bean) 40 vuoden yhteistyön parhaat hedelmät. Käännellään huolellisesti. Sekoitetaan mukaan Gary Delaneyn ja Stewart Francisin parhaat navanaluspalat. Raastetaan omasta päästä keitokseen pari kohtausta. Maustetaan Antti Holman kauheimmilla runoilla.

 

Näin valmistuu stand-upia ja perinteistä näytelmää sekoittava soppa, jota ei voi nauramatta nauttia Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin esittäessä kahdestaan kaikki roolit. Absurdissa esityksessä marssitetaan lavalle muun muassa ystävällinen piru, täydellinen deittikumppani, omalaatuinen pappi, ilkeä opettaja ja huoltomiehiä heräämisten äärellä!

 

Paitsi nauramaan, saa esitys monet myös huokaamaan:”KUINKA TE KEHTAATTE?!” Kyllä Lavikainen ja Karppi kehtaavat. Se on vähän niin kuin niiden juttu…

 

Käsikirjoitus:

Richard Curtis, Rowan Atkinson, Gary Delaney, Stewart Francis, Antti Holma, Pasi Karppi

 

Rooleissa:

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi.

 

 

Suositusikäraja 15 vuotta. Kielletty esittäjien sukulaisilta.

 

 

Kuinka te kehtaatte?! LIPUT

TapahtumatLiput
La 6.7. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Su 18.8. klo 15.00Osta lippu 🎟︎
Mies Miehelle

Lavikainen ja Karppi ovat Suomen Smith & Jones!

 

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat suomeksi ensimmäistä kertaa näyttämölle 80-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille.

 

Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista “Head to head” -keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982-1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.

 

Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

 

Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.

 

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä. Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

 

“Kunnianosoituksena mestareille…on aika puhua kuin Mies miehelle.” Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi

 

Rooleissa: Pasi Karppi ja Timo Lavikainen

 

Mies miehelle LIPUT

TapahtumatLiput
Ke 3.7. klo 18.00Osta lippu 🎟︎
La 17.8. klo 15.00Osta lippu 🎟︎

Eikö sinulla ole tiliä? Liity jäseneksi